maanantai 27. tammikuuta 2014

BROILERIA RIISIPEDILLÄ


idkana  photo DSC_2832_zpsba016f98.jpg  photo DSC_2830_zpsfbdce75e.jpg
TARVIKKEET
350-400 g Hunajamarinoituja broilerin filepihvejä
3 dl Pitkäjyväistä riisiä
1 Kanaliemikuutio
2 Porkkanaa
2 Salottisipulia
7 dl Vettä
2 dl Ruokakermaa
2 rkl Currya
1 rkl Paprikajauhetta
1 tl Suolaa
1 tl Mustapippurirouhetta

Aloita pilkkomalla porkkanat ja sipulit pieneksi kuutioksi/viipaleeksi. Sekoita vuokaan riisi, vesi, murennettu kanaliemikuutio, mausteet ja kasvikset. 

Paista 30 minuuttia 200-asteisessa uunissa ja lisää sitten broilerit ja ruokakerma. Paista vielä vähintään 30 minuuttia, tai tarvittaessa kauemmin, kunnes riisi on kypsää.

Tämän ruoan kanssa sopii loistavasti Creme Bonjour Cuisine, sipuliseos.

14 kommenttia:

  1. kuulostaa tosi hyvältä! täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa :) Lisäsin tohon ohjeeseen vähän enemmän kasviksia kun ite käytin, koska ne mun vähäiset hukkui riisin sekaan kokonaan :D

      Poista
  2. Oon tehny vastaavaa muutaman kerran, mutta oon aina kärventäny kanaa ja riisiä runsaass nesteessä tunnin verran, ei oo tullut edes mieleen,että olisin laittanu kanat myöhemmin.. pitää kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein kaikki ohjeet joita kattelin ensin tätä varten oli koipi-reisille ja niitä kannattaakin paistaa kauemmin, mutta musta normaaleille filepihveille toi tunti kuulosti vähän turhan pitkältä ajalta. Tulee vähän mehevämpiä kun pitää vähemmän aikaa :)

      Poista
  3. Oih, ensimmäistä kertaa visiitillä. Hyvältä näyttää! Jos jossain välissä ehdit, niin olisin innoissani helpoista, edullisista arkiruuista, joita 1-vuotiaskin mielellään söisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Keitot-kategoriasta löytyy varmasti monta sellaista, jotka maistuisi!

      Poista
  4. Ohjeessa pitäisi varmaan olla 2 tl, eikä 2rkl currya. Tein typeränä tällä ohjeella ja riisit oli täysin syömäkelvottomia curryn takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeessa kuuluu olla ihan tuo 2 rkl, mutta se on tietysti makuasia kuinka paljon maustetusta tykkää. Ja siis ei tietenkään kukkurallisia!

      Poista
  5. Laitoin tasan ruokalusikkamitalliset eli 2x15ml. Määrä, jonka olet laittanut lusikalla, saattaa vastata vaikka kahta teelusikallista, sillä kaikkien lusikat ovat eri kokoisia ja kukin käsittää täyden lusikallisen eri tavalla. Pidän kyllä mausteisesta ja tulisesta ruoasta, ei ole kyse siitä. Muutkin ruokaa maistaneet olivat kyllä kanssani samaa mieltä. Olin siis hölmö, kun en tehnyt niin kuin järki sanoo, vaan noudatin ohjetta orjallisesti. Muutoin ohje vaikutti kyllä hyvältä, joten aion kokeilla uudestaan hieman vähemmällä currylla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Curry on mausteseos, siis sekoitus eri mausteita. On turhaa kiistellä kumpi määrä on oikea silla teelusikallinenkin vahvaa currya voi olla liikaa kun taas 2 rkl mietoa currya voi olla liian vähän.

      Poista
  6. Testattu on vähän sovellettuna. Ruokakermaa täältä ei saa, kermaa olisin voinut laittaa mutta päädyin jugurttiin joka toki sitten vaikutti niin että nestettä olisi voinut olla enemmän, mutta hyvää ruokaa kyllä.

    VastaaPoista
  7. Kotona ei ollutkaan currya eikä ruokakermaa, sunnuntaiaamuna piti improvisoida. Pussi currykastikejauhetta kuumaan kanaliemeen ajoi saman asian, ja creme fraiche valkosipuli-yrtti antoi mukavasti makua.

    VastaaPoista