torstai 2. tammikuuta 2014

BROILERI-FETA QUICHE LORRAINET

Maistoin quiche lorraineja ensimmäisen kerran syksyllä ja siitä lähtien minulla on ollut aikomuksena tehdä näitä omanlaisella täytteellä. Samaisiin juustopiiraisiin sopii loistavasti esim. pekoni, kinkku tai kasvikset. Omiini päätin laittaa kanaa, fetaa ja tomaattia ja yhdistelmä sopikin näihin loistavasti! Ei mennyt kauaa, kun jokainen piiras oli kadonnut jääkaapista.

Piiraiden pohjat ovat todella yksinkertaisia valmistaa ja vain pienellä vaivannäöllä saa maukkaita piiraita välipalaksi tai vaikkapa kahvipöytään tarjottavaksi.
 photo DSC_2601_zps1e79c5ed.jpg idpiiraat  photo DSC_2605_zpsc2d38ff8.jpg  photo DSC_2608_zpsca13229e.jpg
POHJA (12kpl)
1 dl Oivariini juoksevaa
3 dl Vehnäjauhoja
1 dl Valion maustettua ruokakermaa kolme sipulia

1. Sekoita vehnäjauhot ja oivariini murumaiseksi, lisää kerma ja sekoita hyvin. Tee taikinasta tanko, jaa se 12- osaan ja painele muffinssipellin syvennysten pohjalle ja reunoille. 

TÄYTE
n. 150g Paistettua broileria suikaloituna
2 Kananmunaa
150 g Pizzajuustoraastetta
Mustapippurirouhetta
1 pkt Arla Apetina Snack-fetaa aurinkokuivattu tomaatti
½ dl Silputtua basilikaa
2 dl Valio maustettua ruokakermaa kolme sipulia

2. Lämmitä uuni 225-asteiseksi ja jaa suikaloitu, kypsä broileri vuokien pohjalle.

3. Vatkaa munien rakenne hyvin rikki ja lisää täytteen loput ainekset. Sekoita hyvin ja jaa seos vuokiin.

4. Paista uunin keskitasossa noin 15-17 minuuttia, kunnes piiraiden pinta on hieman ruskistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti