maanantai 9. joulukuuta 2013

SUKLAA-PISTAASIKUPPIKAKUT

idpistaasi  photo DSC_2349_zpsaa404537.jpg  photo DSC_2346_zpsc23b5860.jpg SUKLAA-PISTAASIKUPPIKAKUT
2½ dl Vehnäjauhoja
½ tl Soodaa
120 g Pehmennyttä voita
1 dl Sokeria
1 dl Ruokokidesokeria
Kananmunaa
100 g Tummaa suklaata
1 dl Piimää
½ dl Murskattuja pistaasipähkinöitä
Vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Sekoita sooda ja vehnäjauhot hyvin kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa pehmennyt voi tasaiseksi ja lisää sitten sokerit. Vatkaa seosta vähintään parin minuutin ajan. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, hyvin sekoittaen. 

Sulata suklaa ja vatkaa se hieman jäähtyneenä voi-sokeri-kananmunaseokseen. Sekoita myös pistaasipähkinät mukaan. Lisää taikinaan jauhot ja piimä vuorotellen muutamassa osassa. Varo kuitenkin sekoittamasta taikinaa liikaa.

Jaa taikina vuokiin niin, että vuoat ovat 3/4 täynnä. Taikinasta riittää noin 13-15 normaalin kokoiseen kuppikakkuun. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Jos teet minikuppikakkuja niin niille riittää mainiosti vajaa 20min uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

 photo DSC_2348_zps01c87040.jpg
KUORRUTE

200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Kuohukermaa
100 g Tummaa suklaata
Tomusokeria
Murskattuja pistaasipähkinöitä

Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi kulhossa. Sulata suklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä tuorejuuston sekaan. Vatkaa erillisessä kulhossa kerma ja sekoita täysin jäähtyneeseen tuorejuusto-seokseen. Jos haluat kuorrutteesta jämäkämpää, niin lisää vielä tomusokeria kunnes täyte on sopivaa. Pursota täyte kuppikakkujen päälle ja koristele pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti