keskiviikko 4. joulukuuta 2013

SUKLAA-PIPARMINTTUKUPPIKAKUT

Joulun lähestyessä leipomuksetkin alkavat muuttumaan jouluisimmiksi ja eilein päätinkin tehdä piparminttukuppikakkuja. Koristeluun tarvittavia karkkitankoja ei meinannut löytyä millään, mutta onneksi niitä sitten löytyi :) Alunperin oli tarkoituksena tehdä näihin valkosuklaakuorrutus ja päällystää vielä valkosuklaalla, mutta tuo suklaapäällys meni niin pieleen, että kaavin koko kuorrutteet pois ja tein uudet tilalle.
 photo DSC_2357_zps8c667e9e.jpg idpeppermint

KUPPIKAKUT
2½ dl Vehnäjauhoja
½ tl Soodaa
120 g Pehmennyttä voita
1 dl Sokeria
1 dl Ruokokidesokeria
Kananmunaa
½ dl Mariannerouhetta tai murskattuja piparminttukarkkeja
100 g Tummaa suklaata
1 dl Piimää
Vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Sekoita sooda ja vehnäjauhot hyvin kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa pehmennyt voi tasaiseksi ja lisää sitten sokerit. Vatkaa seosta vähintään parin minuutin ajan. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, hyvin sekoittaen. 

Sulata suklaa ja vatkaa se hieman jäähtyneenä voi-sokeri-kananmunaseokseen. Lisää taikinaan jauhot ja piimä vuorotellen muutamassa osassa. Varo kuitenkin sekoittamasta taikinaa liikaa.

Jaa taikina vuokiin niin, että vuoat ovat 3/4 täynnä. Itse sain taikinasta 11 isoa ja 8 minicupcakea. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Jos teet minikuppikakkuja niin niille riittää mainiosti vajaa 20min uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.


KUORRUTE
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Kuohukermaa
100 g Tummaa suklaata
50 g Valkosuklaata
Tomusokeria
Piparminttukarkkeja

Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi kulhossa. Sulata suklaat ja lisää ne hieman jäähtyneenä tuorejuuston sekaan. Vatkaa erillisessä kulhossa kerma ja sekoita täysin jäähtyneeseen tuorejuusto-seokseen. Jos haluat kuorrutteesta jämäkämpää, niin lisää vielä tomusokeria kunnes täyte on sopivaa. Koristele murskatuilla piparminttukarkeilla tai vaikka mariannerouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti