perjantai 13. joulukuuta 2013

SITRUUNA-MARENKIKUPPIKAKUT

Lähiaikoina on tullut tehtyä normaalia enemmän kuppikakkuja ja uusia ideoita on vaikka kuinka paljon odottelemassa. Halusin tehdä sitruunakuppikakkuja, mutta peruskuorrute ei oikein innostanut joten päädyin marenkiin. Nämä makeat ja silti raikkaan makuiset kuppikakut kelpaavat varmasti vähän nirsommallekin! 
 photo DSC_2408_zps57eebdf9.jpg
 photo DSC_2402_zpse3a121bf.jpg idsitruuna  photo DSC_2411_zpsa364bfe3.jpg  photo DSC_2404_zps4b828ea2.jpg
SITRUUNAKUPPIKAKUT
75 g Voita
2 dl Sokeria 

3 ½dl Vehnäjauhoja

1 rkl Leivinjauhetta

1 tl Raastettua sitruunankuorta (luomu)
2 Kananmunaa
2 dl Maitoa
2 rkl Sitruunamehua


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa, lisää leivinjauhe, vehnäjauhot ja sitruunankuori. Vatkaa toisessa kulhossa käsin kananmunien rakenne rikki ja sekoita sitruunamehu ja maito mukaan. Vatkaa taikina sileäksi. 

Täytä muffinssivuoat niin, että ne ovat noin 2/3 täynnä. Paista 15 minuuttia ja valmista sitten marenki. Halutessaan voi levittää ohuen kerroksen lemon curdia kypsien muffinssien päälle ennen kuorruttamista.


MARENKI
4 Kananmunan valkuaista
n. 4 dl Tomusokeria
Vatkaa valkuaiset ja sihtaa vatkatessa tomusokeri vähitellen mukaan. Vaahdon tulee olla niin jämäkkää, ettei se liiku kulhossa kun kulhon kääntää ylösalaisin. Pursota leivinpaperille sopivan kokoisia marenkeja ja paista 200-asteisessa uunissa kunnes ne saavat hieman väriä. Laita marengit kuppikakkujen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti