torstai 19. joulukuuta 2013

MANGOJUUSTOKAKKU

Tuntuupa oudolta kun on julkaissut tällä viikolla vasta yhden postauksen tätä ennen! Tähän on kuitenkin hyvä syy, nimittäin täällä on kärsitty niin hirveistä hammaskivuista, että en ole pystynyt edes kunnolla syömään.

Tein kuitenkin isälleni töihin juustokakun ja siitä kuulemma tykättiinkin kovasti :) Kakussa on digestivepohja, mangotäyte, hedelmäkiille ja valkosuklaata koristeena.
idmango  photo DSC_2489_zpscf81208d.jpg POHJA: 
200 g Digestivekeksejä
80 g Voita

1. Murskaa keksit pieneksi muruseksi ja sulata voi. Sekoita hyvin ja levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE: 
2 dl Kuohukermaa
200 g Mangotuorejuustoa
200 g Lime-valkosuklaarahkaa
1 Mangopiltti
4 Liivatetta
2 rkl Vaniljasokeria

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja aloita täytteen valmistaminen vatkaamalla kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka ja mangopiltti. Lisää myös vaniljasokeri.

3. Kuumenna kattilassa pieni tilkka vettä ja lisää liivatteet yksi kerrallaan. Sekoita seos hyvin ja lisää tuorejuustokulhoon. Sekoita lopuksi kermavaahto mukaan ja levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

KIILLE:
3 Liivatetta
3 dl Hedelmämehua

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pieni osa mehusta ja sekoita liotetut liivatteet hyvin joukkoon. Sekoita loput mehusta liivateseoksen kanssa hyvin ja kaada hyytyneen täytteen päälle. Anna kakun taas hyyvyä vähintään tunnin ajan.

8 kommenttia:

  1. Ihania juustokakkureseptejä ! Minkäkokoista irtovuokaa olet käyttänyt?

    - Eveliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä taisin käyttää sitä perus n. 24cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa.

      Poista
  2. Kuinka pitkään säilyy ? Ajattelin, että tekisin tänään ja olisi tarkoitus nauttia perjantaina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kakku säilyy hyvin kunhan sen vaan pitää hyvin peitettynä, mutta kun se on peitettynä niin kakku tuppaa vähän hikoilemaan. Eli siis koristelut tekisin vasta myöhemmin ja ehkä kiilteenkin :)

      Poista
  3. Mitä hedelmämehua käytit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä vaan oranssi siis käy, mutta taisin käyttää tätä Marli Vital 10-vitamiinia :) Tai sitä ainakin yleensä löytyy aina kaapista:)

      http://www.kauppahalli24.fi/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/9/6/966.jpg

      Poista
  4. Taisin laittaa kiilteen liian lämpöisenä täytteen päälle kun ne sekoittuivat mutta yritän peittää sen koristella kakun hyydyttyä! Eka kerta kun juustokakkua teen :D

    VastaaPoista