perjantai 27. joulukuuta 2013

GLÖGI-JUUSTOKAKKU

Glögikakku sopii erinomaisesti joulupöydän jälkiruoaksi ja on ihanan jouluinen. Suunnittelin ja valmistin tänä jouluna meidän perheen jouluruoat ja kovasti tykättiin! Joulupöydästä ei löytynyt perinteiseltä puolelta muuta kuin perunalaatikkoa ja sienisalaattia. Pöydästä löytyi esim. tonnikalasalaattia, fetasalaattia, kermaperunoita, feta-pinaattitäytteisiä kalkkunanpihvejä, bearnaisekastiketta, suklaa-appelsiinipannacottaa, nakkeja, lihapullia, lämminsavulohta, rapusnackseja ja graavilohta.

En älynnyt ottaa kattauksesta ja ruoista kuvia, joten täytyy vielä tehdä pienemmät määrät ruokaa erikseen ja kuvailla tännekin. Tulossa on vielä siis reseptit ainakin rapusnackseista ja suklaa-piparminttujuustokakusta.
idkakku
POHJA
200 g Pipareita
75 g Voita

1. Murusta piparit hyvin ja sulata voi. Sekoita ainekset hyvin yhteen ja levitä ne sitten tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE
200 g Piparirahkaa
200 g Tuorejuustoa
2 dl Kuohukermaa
1 tl Kanelia
2 rkl Vaniljasokeria
4 Liivatetta
1/3 dl Glögitiivistettä

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi pienessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja kaneli. 

3. Kuumenna glögitiiviste kattilassa ja sekoita hyvin puristetut liivatteet sinne. Kaada liivateseos tuorejuustokulhoon ja sekoita. Lisää lopuksi kermavaahto ja tarkista vielä maku.

4. Levitä täyte tasaisesti vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen kiilteen valmistamista.

KIILLE
3 dl Glögitiivistettä
½ dl Vettä
3 Liivatetta

5. Liota liivatteet taas kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kattilassa ja sekoita joukkoon puristetut liivatteet. Ota seos sitten pois levyltä ja sekoita vielä glögitiiviste mukaan. Kaada kiille hyytyneen täytteen päälle ja anna olla jääkaapissa vähintään tunnin verran ennen tarjoilemista.

2 kommenttia: