lauantai 7. joulukuuta 2013

CHOCOLATE CHIP COOKIES

 photo DSC_2384_zps433a504d.jpg  photo DSC_2386_zps97a63f7c.jpgSuklaahippukeksejä on tullut mutusteltua vaikka kuinka monesti, mutta ensimmäistä kertaa päätin tehdä niitä itse. Vaivannäkö todellakin kannatti, sillä kekseistä tuli suussasulavan hyviä! Käytin omissani maitosuklaata ja tummaa suklaata, mutta yhdelläkin suklaalaadulla tulee varmasti yhtä hyviä. Seuraavalla kerralla ajattelin valkosuklaakeksien kokeilemista. photo DSC_2376_zpsc41b5636.jpg idcookiesTARVIKKEET (n. 35kpl)
170 g Voita
1½ dl Fariinisokeria
½ dl Sokeria
1 Kananmuna
4½ dl Vehnäjauhoja
3 tl Maissitärkkelystä
1 tl Ruokasoodaa
n. 250 g Maitosuklaata (tumma käy myös)

1. Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys ja ruokasooda pienessä kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokerit keskenään sähkövatkaimella ja lisää sitten kananmuna hyvin sekoittaen.

2. Lisää jauhot ja rouhittu suklaa ja sekoita taikina hyvin. Anna taikinan olla jääkaapissa noin puolen tunnin ajan ennen keksien paistamista.

3. Lämmitä uuni 175-asteiseksi ja vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Ota taikinasta lusikalla nokare ja pyörittele palloksi. Omani olivat noin 20g painoisia, mutta ensimmäisten keksien punnitsemisen jälkeen arvioin koon silmämääräisesti. Jätä paljon tilaa palleroiden väliin, sillä keksit leviävät uunissa aika paljon. Minulla yhdelle pellille mahtui hyvin neljä rinnakkain ja allekkain.

4. Paista 8-10 minuuttia yksi pelti kerrallaan, kunnes keksien reunat saavat hiukan väriä. Paistamisessa kannattaa olla tarkkana, sillä keksit ovat parempia pehmeinä. 
 photo DSC_2388_zps26915039.jpg  photo DSC_2390_zps09a20775.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti