tiistai 19. marraskuuta 2013

RATATOUILLE-LOHI

idkala  photo DSC_2172_zps7aaf7c9a.jpg
TARVIKKEET (2 annosta)
2 Lohimedaljonkia
1 Punainen paprika
1 Pienehkö kesäkurpitsa
½ Rasiaa kirsikkatomaatteja
Basilikaa
3 rkl Sitruunamehua
2 rkl Oliiviöljyä
1 Pieni punasipuli
Mustapippuria
Suolaa

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen ja mausta lohet suolalla ja pippurilla.

Paloittele kasvikset ja paista niitä hetki pannulla, jotta niistä irtoaisi hieman nestettä ja ne pehmenisivät. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä, basilikalla, pippurilla ja suolalla. Itse tykkään laittaa myös pienen lorauksen juoksevaa hunajaa sekaan pehmentämään makua.

Kaada kasvikset tasaisesti uunivuokaan ja aseta lohet päälle. Paista noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.  Vuoan voi tarjota sellaisenaan tai keittää vaikkapa perunoita lisukkeeksi.

VINKKI: Kasvismäärä riittää mainiosti neljälle, joten jos syöjiä on pari enemmän niin vain kalan määrää tarvitsee lisätä.
    photo DSC_2174_zpsdc243461.jpg

4 kommenttia:

  1. Voi sentään miten herkullisen näköistä!!! Tykkään kalasta, tätä testaan seuraavana "kalapäivänä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Meillä syödään hirveen harvoin kalaa, mutta yritän tuoda sitä vähän lisää arkiruokiin!

      Poista
  2. ompas hyvän näköstä, lisää näitä kalareseptejä! (:

    VastaaPoista