maanantai 25. marraskuuta 2013

PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOKEITTO

idpunajuuri  photo DSC_2216_zps28b5a1ee.jpg  photo DSC_2217_zps05c0dc32.jpg
PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOKEITTO (4 annosta)

400g Punajuuria (tuoreita)
2 Pienehköä perunaa
1 Sipuli
2 rkl Voita
1 Valkosipulinkynsi
Vettä
½ Kasvisliemikuutio
Mustapippurirouhetta
100g Levittyvää vuohenjuustoa
Tuoretta basillikaa

1. Kuori punajuuret, perunat ja sipuli ja lohko karkeasti. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota pilkottuja kasviksia siinä hetken aikaa. Purista sitten valkosipulinkynsi mukaan.

2. Lisää kasvisten päälle vettä niin, että ne peittyvät. Murenna kasvisliemikuutio sekaan ja anna kiehua hiljalleen kunnes punajuuret ovat kypsiä. Tarvittaessa voi lisätä vettä, jos näyttää siltä että se haihtuu liikaa.

3. Laita muutama basillikan lehti kattilaan ja soseuta hyvin. Lisää mausteet ja vuohenjuusto ja soseuta vielä uudestaan. Jos haluat oikein sileän lopputuloksen kannattaa keitto vielä siivilöidä kerran.Valmiin annoksen voi koristella vuohenjuustolla ja basilikalla.


2 kommenttia:

  1. Miten mulla tuli tästä vaan 2 annosta :O liian vähän vettäkö? Vai onko punajuuria 400g ennen vai jälkeen kuorimisen...?

    VastaaPoista
  2. Kuorineen taisin punnita tehdessä, mutta en nyt keksi oikein mitään muita syitä pieneen määrään kun liian vähäinen vesi tai jos kuorit punajuuret reilulla kädellä. :o

    Mä yleensä keitän vähän runsaammassa nesteessä ja otan sitten ennen soseutusta osan siitä sivuun, että saan toivotun paksuista keittoa :)

    VastaaPoista