keskiviikko 27. marraskuuta 2013

PARSARISOTTO

 photo DSC_2230_zpseb94562f.jpg idparsaPARSARISOTTO (4 annosta)
1 l Vettä
1 Kasvisliemikuutio
3 dl Risottoriisiä
2 rkl Voita
1 Sipuli
Mustapippurirouhetta
1 rkl Sitruunamehua
100 g Tuorejuustoa
n. 300 g Vihreää parsaa
½ dl Raastettua parmesania
Tuoretta ruohosipulia

Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota voissa paistokasarissa tai syvällä paistinpannulla. Kuumenna toisessa kattilassa vesi + kasvisliemikuutio ja keitä parsoja siinä hetken aikaa. Pilko parsat sitten noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja laita sivuun odottamaan. 

Lisää riisi sipulisilpun joukkoon ja sekoittele muutaman minuutin ajan. Rupea sitten lisäämään nestettä vähän kerrallaan. Keitä risottoriisi kypsäksi, lisää tuorejuusto, parmesani, sitruunamehu ja mustapippuri. Sekoita lopuksi parsaviipaleet ja silputtua ruohosipulia risottoon.

Risotto on parhaimmillaan heti nautittuna, mutta jos se täytyy lämmittää uudelleen niin kannattaa lisätä hieman nestettä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti