torstai 28. marraskuuta 2013

MANGOMOUSSEKAKKU

Saatiin vihdoin kaikki siskokset paikalle samaan aikaan ja vietettiin myöhästyneet isänpäiväkahvit. Vastasin kakusta ja päätin jatkaa samalla linjalla sen ensimmäisen isänpäiväkakun kanssa. Tein siis silloin lime-mansikkamoussekakun (*klik*) ja nyt sama ohje pääsi käyttöön täytemuutoksen kanssa.kakku idkakku  photo DSC_2246_zps7d25767d.jpg  photo DSC_2253_zpse0dc4795.jpg
POHJA
1 Kananmuna
1dl Sokeria
100 g Voita tai margariinia
1 ½ dl Vehnäjauhoja
½ dl Kaakaojauhetta
1 tl Leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa ja vatkaa toisessa kulhossa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita kananmunavaahtoon kuivat ainekset ja voi muutamassa osassa vuorotellen. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 10min. Anna jäähtyä hyvin ennen täytteen tekemistä.

TÄYTE
2 dl Turkkilaista jogurttia
2 dl Vispaantuvaa vaniljakastiketta
2 dl Kuohukermaa
Liivatetta
1 dl Tomusokeria
2 Mangopilttiä 
2 rkl Sitruunamehua
½ dl Vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike toisessa kulhossa ja kerma toisessa. Lisää vaniljakastikkeen sekaan jogurtti, mangosose ja sitruunamehu. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää puristetut liivatelehdet yksi kerrallaan joukkoon. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita se vaniljakastike-seokseen. Kääntele lopuksi kerma mukaan ja kaada kakkupohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin neljän tunnin ajan.

Kakun koristeluun käytin vispikermaa ja tummaa suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti