keskiviikko 6. marraskuuta 2013

LIHAPULLAT JA RICOTTA-TOMAATTIKASTIKE

 photo fffaaffafga_zps1ba84c53.jpg idricotta  photo DSC_1912_zps73f34c35.jpg LIHAPULLAT:
400 g Naudan jauhelihaa
1 dl Korppujauhoja
2 dl Ruokakermaa
1 Kananmuna
Suolaa
Mustapippurirouhetta
1 Iso sipuli
2 Valkosipulinkynttä
Basillikaa
Chilijauhetta
Paprikajauhetta

Kaada ensimmäisenä kerma kulhoon ja liota korppujauhoja siinä. Lisää mausteet, kananmuna ja jauheliha ja sekoittele hyvin. Lämmitä uuni 200-asteeseen. Pyörittele lihapullat sopivan kokoisiksi ja paista uunissa 20-30min koosta riippuen. 


TOMAATTIKASTIKE
400 g Paseerattua yrttimaustettua tomaattia
1 Valkosipulinkynsi
½ Sipuli
Nokare voita
Mustapippurirouhetta
Suolaa
200 g Ricottaa

+ Spagettia

Laita spagetti keittymään. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki kattilan pohjalla voissa. Lisää sitten paseerattu tomaatti ja mausteet. Halutessasi voit sekoitella noin puolet ricotasta mukaan tässä vaiheessa, mutta itse laitoin sitä vaan annoksen päälle.

VINKKI: Kyseinen ruoka on erittäin maukas myös ilman lihapullia, eli ne pois jättämällä saa hyvän kasvisversion. Alunperin maistoin tomaattikastikkeen ja ricotan yhdistelmää ilman lihaa, eli kokeiltu on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti