torstai 7. marraskuuta 2013

CHOCOLATE CUPCAKES

idcupcakes  photo DSC_1925_zps8602fc92.jpg  photo DSC_1931_zps47b39a4f.jpg
SUKLAA-KUPPIKAKUT
2½ dl Vehnäjauhoja
½ tl Soodaa
120 g Pehmennyttä voita
1 dl Sokeria
1 dl Ruokokidesokeria
2 Kananmunaa
100 g Tummaa suklaata
1 dl Piimää
Vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Sekoita sooda ja vehnäjauhot hyvin kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa pehmennyt voi tasaiseksi ja lisää sitten sokerit. Vatkaa seosta vähintään parin minuutin ajan. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, hyvin sekoittaen. 

Sulata suklaa ja vatkaa se hieman jäähtyneenä voi-sokeri-kananmunaseokseen. Lisää taikinaan jauhot ja piimä vuorotellen muutamassa osassa. Varo kuitenkin sekoittamasta taikinaa liikaa.

Jaa taikina vuokiin niin, että vuoat ovat 3/4 täynnä. Itse sain taikinasta 11 isoa ja 8 minicupcakea. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Jos teet minikuppikakkuja niin niille riittää mainiosti vajaa 20min uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

 photo DSC_1915_zps91ca0127.jpg  photo DSC_1919_zps55ae59b1.jpg

KUORRUTE
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Kuohukermaa
100 g Tummaa suklaata
Tomusokeria

Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi kulhossa. Sulata suklaa ja lisää se hieman jäähtyneenä tuorejuuston sekaan. Vatkaa erillisessä kulhossa kerma ja sekoita täysin jäähtyneeseen tuorejuusto-seokseen. Jos haluat kuorrutteesta jämäkämpää, niin lisää vielä tomusokeria kunnes täyte on sopivaa. Tein ensin hiukan liian jämäkkää, mutta piimäloraus korjasi asian.

3 kommenttia:

  1. Voiko tuon ruokokidesokerin korvata esim. normi sokerilla ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi korvata, mutta tulee ehkä vähän parempaa kun käyttää sitä :)

      Poista
    2. Juu, siksi vaan kyselin kun äitini mukaan se on aika kallista :)

      Poista