tiistai 5. marraskuuta 2013

AAMIAISOMELETTI

 photo agaaga_zps744778cf.jpg
 photo DSC_1886_zps29655f4b.jpg  photo DSC_1893_zps70885b33.jpg idomeletti
TARVIKKEET:
2 Kananmunaa
1 tl Paprikajauhetta
½ tl Mustapippurirouhetta
½ tl Suolaa
Fetaa
Pinaattia
Mustia oliiveja
Kirsikkatomaatteja
Rucolaa

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Keltuaiset kannattaa laittaa vaikka lasiin ja valkuaiset isompaan kulhoon. Laita jo paistinpannu lämpenemään hellalle. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää keltuaislasiin mausteet. Sekoita sitten keltuaiset + mausteet vaahdon sekaan. 

Sulata pieni nokare voita pannulla, laske lämpötilaa ja kaada massa tasaisesti pannulle. Voit vielä kallistella pannua hieman, jotta massa leviää tasaisesti. (asteikolla 1-6 paistan omani yleensä nelosella tai kolmosella)

Munakkaan voi täyttää vaikka minkälaisilla yhdistelmillä, mutta omaani päätin laittaa fetajuustoa, pinaattia, oliiveja ja kirsikkatomaatteja. Pilko täytteen ainekset ja ripottele munakkaan päälle kun se on paistunut parin minuutin ajan. Käännä toinen puolikas toisen päälle ja siirrä varovasti lautaselle. Nautiskele rucolan kanssa!

1 kommentti: