tiistai 22. lokakuuta 2013

LASAGNE

idlasagna  photo DSC_1737_zps7d14e22b.jpg TARVIKKEET
400 g Jauhelihaa
200 g Paseerattua tomaattia (chilimaustettua)
1 Pieni purkki Tomaattipyrettä
175 g Juustoraastetta
Parmesanjuustoa
8 dl Maitoa
50 g Voita
1 ruukku Basilikaa
Musta- ja valkopippuria
Suolaa
Paprikajauhetta
Muskottipähkinää
Laakerinlehtiä
2 Pientä sipulia
2 Valkosipulinkynttä
Lasagnelevyjä

1. JAUHELIHAKASTIKE: Pilko sipulit ja valkosipulit ja freesaa kevyesti paistokasarissa. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Sekoita mukaan paseerattu tomaatti ja tomaattipyre ja mausta sitten mustapippurilla,suolalla ja paprikajauheella. Silppua basillikaa ja lisää ne kastikkeeseen. Anna porista 15min miedolla lämmöllä.

2. JUUSTOKASTIKE: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito kahdessa osassa kokoajan sekoittaen. Lisää puolet juustoraasteesta ja mausta valkopippurilla, suolalla, muskottipähkinällä ja parilla laakerinlehdellä. Ota laakerinlehdet pois ennen lasagnen kokoamista.

3. KOKOAMINEN: Lämmitä uuni 200-asteeseen. Levitä vuoan pohjalle neljäsosa jauhelihakastikkeesta ja neljäsosa juustokastikkeesta ja asettele sitten kerros lasagnelevyjä päälle. Toista vielä kaksi kertaa ja levitä vielä loput jauheliha- ja juustokastikkeet viimeisen lasagnelevykerroksen päälle. Ripottele loput juustoraasteesta ja halutessasi myös hieman parmesanjuustoa päälle ja paista uunissa 30-40min. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti