perjantai 27. syyskuuta 2013

TAIVAALLINEN OMENA-JUUSTOKAKKU

Jo pitkään olen halunnut tehdä paistettavan omenajuustokakun, mutta en ole löytänyt mieluista ohjetta. Nyt sellainen vihdoin löytyi Suklaapossun leivontablogista! Oikeastaan ainoa muutos minkä tein, oli sokerin vähentäminen ja muuten ohje on täysin sama kuin Suklaapossulla.

idomena  photo DSC_1471_zps3cab5432.jpg

POHJA
200 g Digestive-keksejä
100 g Voita
1 tl Kanelia
1 tl Vaniljasokeria

KARAMELLISOIDUT OMENAT
1 dl Tummaa ruokosokeria
50 g Voita
n. 4-6 Pientä omenaa lohkottuna
1 tl Kanelia
1 rkl Vehnäjauhoja

TÄYTE
600 g Tuorejuustoa (Philadelphia)
250g Maitorahkaa
2 rkl Sitruunamehua
3 Kananmunaa
2 rkl Vaniljasokeria
n. 1 dl Sokeria

PÄÄLLINEN
n. 4 Pientä omenaa siivutettuna
Sitruunamehua
Kanelia
Tummaa ruokosokeria


Tee pohja. Murskaa keksit ja lisää joukkoon vaniljasokeri, kaneli ja sulatettu voi. Sekoita ja levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175-asteen lämmössä noin kymmenen minuuttia.

Karamellisoi omenalohkot. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja anna porista hiljalleen kunnes sokeri on sulanut. Lisää omenanpalat ja keittele vielä vajaan kymmenen minuutin ajan. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaneli + vehnäjauhot.

Sekoita täytteen kaikki ainekset sekaisin ja levitä esipaistetun pohjan päälle noin sentin kerros. Levitä sitten karamellisoidut omenat tasaisesti täytekerroksen päälle ja kaada loput täytteestä omenoiden päälle. 

Siivuta päällisen omenat, käytä nopeasti sitruunamehuvedessä ja asettele täytteen päälle. Mausta vielä kanelilla ja sokerilla. Paista kakkua uunissa 1h - 1h 15min. Kakku on valmis kun se on hieman tutiseva keskeltä. Anna jäähtyä vähintään muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Voi että kun olisin aiemmin kurkannu ohjetta (sain ohjeen ja linkin tänne). Täällä rasvankäryssä.. Tuossa pohjassa on tosiaan liikaa rasvaa, valuu uunin pohjalle ja haisee.. Just on kaakku uunissa, herkullisen olonen muutoin :) Karamelliliemi jäi mulla kattilaan, ihmettelin liemen määrää :D Arvelin sen johtuvan pienemmästä omenamäärästä. Saapa nähdä mitä tullee :)

    VastaaPoista
  2. Jeps, nyt kun olen läppärillä, näen, että tuo kommentti ois sopinu ennemmin suuklaapossun postaukseen tästä kakusta :D Mutta kakusta tuli kuitenkin niin hyvää, että nyt teen tilauksesta kaksi kakkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että onnistui kuitenkin :) Mulla taisi olla käytössä sen verran tiivis vuoka, ettei rasvaa päässyt valumaan uunin pohjalle, mutta ainakin uunipelti vuoan alla auttaa tähän ongelmaan.

      Oma omenaseokseni ei kamalan vetistä tainnut olla, mutta varmaan vähän omenalajikkeistakin riippuen nestettä tulee enemmän tai vähemmän :)

      Poista