maanantai 9. syyskuuta 2013

SIENIKEITTO

idsieni TARVIKKEET (4-6 annosta)

2½dl Esikäsiteltyjä suppilovahveroita (tai vaikka kanttarelleja)
1 Iso sipuli
3rkl Voita
2dl Ruokakermaa
2rkl Koskenlaskija sulatejuustoa
½ Kasvisliemikuutio
Valkopippuria
Suolaa
Vettä

Sulata voi kattilassa ja freesaa pilkottuja sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää sienet ja sekoittele vielä pari minuuttia. Kaada kattilaan vettä (ja lisää kasvisliemikuutio) niin, että sienet ja sipulit peittyvät. Anna porista hiljalleen n. 15min ajan.

Soseuta sauvasekoittimella, lisää kerma + sulatejuusto ja mausta. Jos haluaa täysin sileää keittoa niin kannattaa vielä siivilöidä kertaalleen. Mahdolliset koristelut voi hoitaa vaikkapa ranskankermalla ja persiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti