tiistai 24. syyskuuta 2013

PINAATTI-MASCARPONERISOTTO

 photo DSC_1415_zps73c13b9b.jpg idpinaattimascarpone

Ainekset:
20 g Voita
2 Pientä sipulia
8 dl Kasvislientä (8dl vettä + kasvisliemikuutio)
3 dl Risottoriisiä
150 g Mascarponejuustoa
100 g Tuoretta pinaattia
1 pkt Rucolaa
50 g Pinjansiemeniä
Parmesanjuustoa
Suolaa
Valkopippuria
Sitruunamehua
(Broileria halutessaan täyttävämmän version)

Pilko sipulit ja kuullota pannulla voissa. Laita kasvisliemi liedelle ja pidä se kuumana. Lisää risottoriisit sipulin sekaan ja sekoittele n. 5min. 

Lisää kasvislientä pikkuhiljaa riisin sekaan ja kypsennä n. 20min ajan kunnes riisi on kypsää. Kiehauta pinaatti kattilassa ja valuta hyvin. Kun riisi on kypsää, lisää mascarponejuusto, suurin osa pinjansiemenistä ja pinaatit. Sekoittele vielä parin minuutin ajan ja nauti. Asettele rucola risoton päälle ja koristele vielä parmesanjuustolla ja pinjansiemenillä

Rucola tuo risottoon mukavaa piristystä, joten tykkään laittaa sitä annoksen päälle pienen kasan. Se ei siis ole vain koristetarkoituksessa mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti