keskiviikko 11. syyskuuta 2013

MUSTIKKAJUUSTOKAKKU

idmustikkajuusto  photo DSC_1308_zps6ae43f4e.jpg  photo DSC_1306_zpsede7c067.jpg POHJA
200g Digestivekeksejä/Kaurakeksejä
100g Voita

TÄYTE:
2dl Kuohukermaa
2prk Mustikkapilttiä
200g Maustamatonta tuorejuustoa
200g Kuningatar-rahkaa
2tl Vaniljasokeria
4 Liivatetta

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murusta keksit, sulata voi ja sekoita hyvin. Painele tasaisesti vuoan pohjalle ja siirry täytteeseen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää rahka, tuorejuusto ja vaniljasokeri. Kuumenna kattilassa pieni tilkka vettä (n. ½dl) ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä ja sekoita hyvin täytteen joukkoon. Kaada sitten täyte pohjan päälle, tasoita ja siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Halutessaan kakun voi koristella vaikkapa suklaalla, tuoreilla/pakastetuilla mustikoilla tai tehdä pinnalle kiilteen.

 photo DSC_1309_zps6ef40525.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti