keskiviikko 11. syyskuuta 2013

MARIANNETÄYTEKAKKU

idmarianne  photo DSC_2493_zps3e2d4433.jpg POHJA: 
5 Munaa (huoneenlämpöisiä)
Sokeria
Vehnäjauhoja
Perunajauhoja
2tl Leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Ota esille kaksi samankokoista lasia, riko toiseen munat ja kaada toiseen sokeria saman verran kun toisessa on kananmunia. Kaada sokeri muovikulhoon ja täytä lasi samaan kohtaan jauhoilla 50/50. Laita päälle leivinjauhe ja sekoittele lusikalla.

2. Kaada kananmunat sokerin päälle ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot sekaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja kopauta pari kertaa pöytään ilmakuplien poistamiseksi.

3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kumoa pohja pian uunista pois ottamisen jälkeen leivinpaperille ja anna jäähtyä ennen leikkaamista ja täyttämistä.

TÄYTE: 
250g Mansikoita
2dl Mansikkakermaa tai kuohukermaa
1dl Vaniljarahkaa
2tl Vaniljasokeria
100g Marianne Crush-rakeita

4. Vatkaa kerma, soseuta mansikat ja sekoita kaikki ainekset kerman joukkoon. Levitä kakun kerroksiin.

PÄÄLLINEN:
2dl Mansikkakermaa
1dl Vaniljarahkaa
50g Marianne Crush-rakeita

5. Vatkaa kerma ja sekoita vaniljarahka joukkoon. Levitä kakun pinnalle ohut kerros ja pursota reunat. Koristele Marianne-rakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti