keskiviikko 25. syyskuuta 2013

LOHI-PINAATTIPIIRAKKA

idlohi  photo DSC_1401_zps6724fd0a.jpg  photo DSC_1403_zps25c650a8.jpgPOHJA
100 g rasvaa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 rkl vettä
n. ½ dl juustoraastetta

TÄYTE
200 g Graavilohta (muukin käy)
1 Iso sipuli
15 g Voita
½ dl Tilliä (Käytin sellaista graavilohta joka oli maustettu reunoilta tillillä, joten jätin tämän pois)
1 dl Juustoraastetta
100g Tuoretta pinaattia
2 dl Ruokakermaa
2 Kananmunaa
Valkopippuria
Suolaa

Nypi ensin vehnäjauhot, suola ja rasva pieneksi muruseksi ja lisää sitten vesi ja juustoraaste. Sekoita nopeasti. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina ohueksi kerrokseksi reunoille ja vuoan pohjalle. Paista pelkkää pohjaa 200-asteen lämmössä 10 minuuttia.

Kun pohja on uunissa, tee täyte. Hienonna sipuli ja kuullota kevyesti pannulla ja kiehauta pinaatit kattilassa. Pilko graavilohi ja sekoita kulhossa hyvin kuullotetun sipulin ja pinaatin kanssa. Levitä seos piirakkapohjan päälle. 

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet hyvin keskenään ja kaada täytteen päälle. Paista vielä noin 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti