keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Raikas passion-juustokakku

Päätin tällä kertaa kokeilla uutta juustokakkumakua, eli passionia. Sitrusrahkan kanssa kakusta tuli ihanan raikas, eli suosittelen laittamaan sitä tavallisen sijaan. :) Ehdotuksia seuraavasta kokeilusta saa heitellä, aina on kiva kokeilla uutta!

idpassion

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
100 g Voita

Täyte:

200 g Maustamatonta tuorejuustoa
150 g Jam It! Passionhilloa
2 dl Vispikermaa
200 g Sitrusrahkaa (tavallinen/vanilja käy myös hyvin)
4-5 Liivatetta
Tilkka hedelmämehua (itse käytin Marlin 10-vitamiinin mehua)

Kiille:

3 dl Hedelmämehua
3 Liivatetta


1. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sulata voi. Sekoita sulanut voi keksimuruun ja levitä tasaisesti vuoan pohjalle.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja aloita täytteen tekeminen vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää mukaan rahka, tuorejuusto ja passionhillo josta on siivilöity siemenet pois. Lisää sokeria oman maun mukaan.

3. Kuumenna kattilassa tilkkanen hedelmämehua ja sekoita liivatteet siihen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita se sitten täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte tasaisesti vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia ennen kiilteen tekemistä.

4. Kiehauta 1dl mehua ja lisää taas liotetut liivatteet sekaan. Ota liivatekattila pois liedeltä ja lisää loput 2dl. Kaada hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vielä parin tunnin ajan. Koristele esim. valkosuklaalastuilla.

 photo passioncake012_zps7374d6a1.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti