sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Friteerattu kana

idfriteerattu

Päätin yhtenä päivänä kokeilla friteerattua kanaa ja se onnistuikin aika hyvin. Rasvakeitin tosin oli siivottava operaation jälkeen, mutta äkkiäkös sen putsaa.

Tarvikkeet:

300-400 g Broilerin rintaleikkeitä/muita broilerin pihvejä
Basmatiriisiä
Blue Dragon sweet& sour-kastiketta
-----------------------------------------------
1 dl Vehnäjauhoja
½ dl Perunajauhoja
1-2 tl Leivinjauhetta
Currya
Inkivääriä
Suolaa
Valkopippuria
1½ dl Vichy-vettä

1. Leikkaa kanoista ohuita suikaleita (ei tarvitse olla minimaalisia suikaleita, kunhan ei vaan ole kauhean paksuja)

2. Sekoita friteeraustaikina katkoviivan alapuolella olevista aineksista. Maustaa voi oman maun mukaan, mutta itse tykkäsin inkivääristä ja currysta seassa. Lämmitä rasvakeitin 180-190-asteeseen ja laita kattilaan lämpenemään vettä riisiä varten.

3. Laita riisi keittymään ja aloita kanojen paistaminen.

4. Kasta kananpaloja taikinassa ja tiputa varovasti keittimeen kun se on lämminnyt. Kanat tarttuivat vähän rasvakeittimen ritilän pohjaan ja jouduin niitä aina välillä irrottelemaan sielä hetken paistamisen jälkeen. Paistamisen loppupäässä kuitenkin huomasin että tarttuminen vähentyy huomattavasti jos pitää kananpalan päätä ensin muutaman sekuntin rasvassa ja pudottaa vasta sitten. Meidän keittimessä tuli hyvin n. 6 suikaletta kerralla, eli paistaminen vie aikaa.

Kanat ovat kypsiä kun niiden väri on kauniin kullanruskea ja ensimmäisistä voi vaikka vielä tarkistaa halkaisemalla kypsyyden. Meillä kanat tosiaan syötiin Blue Dragon sweet& sour-kastikkeen kanssa ja hyvää oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti